ΚΡΗΤΗ

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Χιονιάς στην Αττική/ Καθαρή Δευτέρα 7/2/2011-Τετάρτη 9/2/2011

Αυτό που φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία είναι ότι από το απόγευμα- βράδυ της Καθαρής Δευτέρας (στα βόρεια του νομού) και ξημερώματα Τρίτης, όλη σχεδόν η Αττική θα δέχεται ένα δυνατό  κύμα χιονοπτώσεων που θα πλήξει κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Λόγω όμως των χαμηλών θερμοκρασιών και της επίδρασης του Αιγαίου ,που θα τροφοδοτεί με νέφη το όλο σύστημα οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα δυτικότερα πρώτα στα μεγαλύτερα υψόμετρα και μετά και στα πιο πεδινά.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να πέφτει χιόνι σε όλο το νομό από το πρωί και μεσημέρι της Τρίτης 8/2/2011. Κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.
Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί με αυξομειώσεις στην έντασή της , τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 9/2/2011 το απόγευμα.
 Η θερμοκρασία είναι περιττό να σας πω ότι θα κάνει βουτιά και θα κυμαίνεται γύρω στους 0 βαθμούς ,δείχνοντας και αρνητικές τιμές σε πολλές περιοχές.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί σφοδροί έως θυελλώδεις ,7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα του νομού , θα αγγίξουν τα όρια της θύελλας στα 9 μποφόρ.
Τώρα ως προς τη χιονόστρωση θεωρώ πως από τα βόρεια προάστια και πάνω , θα είναι ικανοποιητική και θα πιάσει και στους δρόμους .
Για την πόλη της Αθήνας και τα προάστιά της ως και τον Πειραιά το χιόνι θα καλύψει επιφάνειες αυτοκινήτων , τα πεζούλια αλλά και άλλες πλατιές επιφάνειες.
Σίγουρα κάθε τέτοιου είδους εκτίμηση περιέχει ένα ποσοστό ρίσκου αλλά πιστεύω πως όλοι θα μπορέσουμε να πιάσουμε φρέσκο χιονάκι στα χέρια μας, αυτό το διήμερο.
Από την άλλη επειδή το Αιγαίο είναι αυτό που θα τροφοδοτεί με νέφη το όλο σύστημα ,δε θα μου έκανε εντύπωση αν η χιονόστρωση είναι μεγαλύτερη από ότι σας ανέφερα με την παραπάνω εκτίμησή μου.
Βλέπετε το Αιγαίο σε συνθήκες εισβολής πολικών αερίων μαζών με βορειοανατολική διεύθυνση , λειτουργεί σαν μια δεξαμενή παραγωγής υγρασίας-νεφών άρα και χιονιού…
Ισχυρές χιονοπτώσεις πέρα από την Αττική θα δεχθεί η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ